Vuosi on vaihtunut

10.01.2018

Moi, pitkästä aikaa!

Vuosi on vaihtunut ja onneksi terveenä. Joulukuun alussa sairastuin influenssa B:hen ja oli todella rankka tauti. Kuumetta monta viikkoa ja joka paikka kipeänä. Nyt sitten kuukauden liikkumattomuuden jälkeen aloittelen liikkumista itseni kanssa ja myös asiakkaiden kanssa.

Eilen alkoivat Raahe opiston jumpat ja vedin kaksi naisten tehotreeniä peräkkäin ja oli aivan huippu paljon naisia koolla ja myös englannin kielen taitoa jouduin käyttämään joka on harvinaista näin Pyhäjoella  :)Mahtava hiki, lihakset kiljui ja myös keuhkot jotka ei vielä oikein ole kunnossa sairastelun jälkeen, mutta kyllä se tästä taas alkaa petraantuun.

Tänään jatketaan miesten jumpalla jonka jälkeen hiit-treeni ja lopuksi vielä venyttelytunti. Venyttely on hyvä olla omassa ohjauksessa koska ikävä kyllä se tahtoo jäädä ja unohtua jos omatoimisesti sitä pitäisi harrastaa. Näin se tulee tehtyä. Torstaina kaksi vähän kevyempää jumppaa mutta sitten taas perjantaina heilutellaan nyrkkejä ja kiskaistaan hiet pintaan kuntonyrkkeilyssä. Ajattelin tänä keväänä ottaa ohjelmaan mukaan hieman potkuja tavallisen nyrkkeilyn rinnalle, mitähän porukka siitä tykkäisi, pitää kysellä. Kuntonyrkkeilyyn itse hurahdin reilu kymmenen vuotta sitten ja edelleen olen siitä yhtä innostunut. Perjantai ilta on monelle haasteellinen ilta tulle jumppaan mutta tämä porukka on uskollisesti aloittanut viikon lopun kuntonyrkkeilyllä.

Hiihtokausi on aloitettu myös. Ensimmäien 5 km tuntui aika raskaalta . Keuhkoon pisti ja jalat oli kyllä kipeet jälkeen päin. Päivä lepoa ja sit 10 km meni jo ihmeen helposti. Perinteisellä tyylillä puuskuttelen pitkin Rautiperän metsämaastoa. On niin huippu latu ja maasto että kannattaisi käydä kauempaakin kokeilemassa. Nousua on aika paljon mutta se on ihan hyvä juttu. Tänä aamuna klo 8 ajelin hiihtoladulle ja täysin omassa rauhassa sai hiihtää. Vain latumestari oli ajamassa traktorilla latuja läpi, eikä meistä toisille ollut mitään haittaa. Hiihdosta on tullut kivaa kun sitä saa tehdä omaan tahtiin ja silloin kun itse haluaa. Mikä on mukavampaa kuin katsella kauniita maisemia ja kuunnella metsän ääniä ja samalla ehkä miettiä niitä omia mietteitä. 

Mitäs uuden vuoden ajatuksia vielä heräisi. Lupaukset.....joo ehkä jotain tuli luvattua. Lupasin jättää itselleni vähän vapaata, eli en ryntää aina joka paikkaan heti vaan katson ihan oikeesti kalenterista onnistuuko. Opettelen nukkumaan enemmän ja opettelen olemaan tyytyväinen saavutuksiini ja omaan elämään. En laita noita mihinkään aika janaan vaan ajattelin , että ne on asioita jotka pikku hiljaa muotoutuu ja kehittyy. 

Miettikääpä muutkin  miten meni vuosi 2017 ja miten haluatte tämän vuoden menevän. Mitä oli hyvää ja mitä parannetaan tänä vuonna. Saako se oma peilikuva kuinka paljon kiitosta. Tehdään sellanen uuden vuoden lupaus jokainen, että joka aamu katsotaan peilistä sitä omaa kuvaa ja hyvmyillen toivotetaan hyvää huomenta ja mukavaa päivää. Uskosin, että jo tuolla pienellä toimella tulee päivään virtaa ja kun hyväksyt itsesi ja kannustat itseäsi niin silloin kaikki muutkin näkevät sinut ihan erilaisena kuin tähän asti. Toinen mitä voitaisiin luvata itselle olisi se, että joka päivä oltaisiin ulkona edes 15 minuuttia, se pienikin hetki ulkona on hyväksi.